Afspraak maken

Sommige mensen hebben tijdens hun herstel na COVID-19 ernstige klachten of beperkingen. De huisarts of medisch specialist kan in dat geval beoordelen of iemand in aanmerking komt voor eerstelijns paramedische herstelzorg. Deze herstelzorg kan bestaan uit fysiotherapie.
Corona kan van invloed zijn op een aantal essentiële lichaamsfuncties zoals jouw longen, hart, verlies van geur en smaak, jouw spieren en jouw conditie.

Door dit hardnekkige virus (en door langdurige beademing op de Intensive Care) kun je de volgende fysieke klachten ervaren:
• Problemen met de longfunctie (kortademigheid, benauwdheid)
• Zwakte van de spieren door langdurig niet bewegen (polyneuropathie)
• Verminderde conditie
• Pijn en stijfheid aan de gewrichten
• Gevoel van vermoeidheid
• Gewichtsverlies
• Post-Traumatisch Stress Syndroom (PTSS)

Het Post Intensive Care Syndroom (PICS) is de verzamelnaam voor de combinatie van specifieke klachten na een opname op de IC. Hoe langer je in slaap bent gehouden bent -maar ook eerder bestaande klachten die je had- bepalen hoe ernstig jouw klachten op dit moment zullen zijn. Dit kan een flinke invloed hebben op je welbevinden en jouw deelname aan dagelijkse activiteiten.
De gespecialiseerde fysiotherapeuten van Ragas & Sip kunnen je helpen met het herstel na corona. Tijdens de behandelperiode houden wij contact met je behandelend arts (huisarts, medisch specialist of revalidatiearts). Wij gaan je zo goed mogelijk begeleiden en helpen met jouw corona herstel.

Heb je klachten als gevolg van corona (COVID-19)? Staat het jouw dagelijks functioneren in de weg en wil je revalideren bij de fysiotherapeut en werken aan jouw herstel? Je kunt terecht op onze locatie in Breda, Etten Leur en Bavel. Bel ons gerust! Je kunt jezelf ook gemakkelijk online aanmelden met behulp van ons contactformulier. Wij nemen dan direct contact met je op voor een afspraak.