Afspraak maken

Hoi ik ben Eva, afgestudeerd aan avans hogeschool fysiotherapie. In mijn vrije tijd ben ik regelmatig te vinden op de atletiekbaan. Na jaren zelf topsport te hebben gedaan, heb ik veel blessureleed om mij heen gezien en zelf ook veel blessures gehad. Mede door de ervaring als patiënt weet ik hoe belangrijk het voor sporters kan zijn om zo snel mogelijk weer terug op niveau te komen.

Naast sporters zie ik verschillende doelgroepen. Ik vind het belangrijk ongeacht het gewenste activiteitenniveau en leeftijd, samen te werken om doelen te bereiken. Ik help graag mensen, en door de combinatie van mijn enthousiasme en aandacht voor de patiënt hoop ik zo de patiënt zo snel mogelijk weer op het gewenste niveau te krijgen.

Al tijdens mijn CIOS-opleiding ben ik bezig geweest met blessures en het herstel hiervan. Mede hierdoor was het voor mij een logische stap om fysiotherapie te gaan studeren in Breda.
Zelf ben ik regelmatig te vinden op het hockeyveld en heb ik jaren hockeyteams begeleid.
Door jaren in de sport mee te draaien, weet ik wat de impact van een blessure kan zijn. Daarom wil ik de sporter graag zo snel mogelijk weer de sport zien oppakken.
Voor mij als fysiotherapeut staat een actieve aanpak centraal. Samen functionele doelen opstellen en door middel van bewegen en trainen deze proberen te behalen.
Op dit moment ben ik zowel werkzaam in de geriatrische revalidatie als in de (sport) fysiotherapie. Hierdoor ben ik bekend met allerlei doelgroepen, van recreanten tot aan topsporters

Nadat ik ben afgestudeerd van de opleiding Sport en Bewegen aan het ROC in Tilburg, besloot ik om door te studeren richting Fysiotherapie. Hier heb ik voor gekozen, omdat ik merkte dat mijn interesse lag in het beter begrijpen van het lichaam en het verhelpen van lichamelijke problemen of blessures. Dit is mede ontstaan, doordat ik zelf lang geblesseerd ben geweest met voetballen en ik weet hoe frustrerend het is om je sport of dagelijkse activiteiten tijdelijk niet meer uit te kunnen voeren. Mijn interesse ligt dan ook in het verhelpen van blessures van sporters ongeacht leeftijd. Gedurende en richting het einde van de opleiding is mijn interesse in leefstijl en gedrag ook aangewakkerd en ben ik hier veel over gaan lezen. Door deze interesse ben ik naast Fysiotherapeut ook personal training gaan doen en begeleid ik mensen op het gebied van leefstijl, waaronder training en voeding. Ik vind het leuk om inzicht te krijgen in hoe jouw klachten zijn ontstaan en hoe we een structurele oplossing kunnen vinden die bij jou aansluit en passend is bij jouw klachten. 

Sinds jongs af aan ben ik gepassioneerd met sport waarbij ik vaak nog steeds te vinden ben op het voetbalveld. Daarnaast vind ik het heel leuk om mensen te kunnen helpen. Mijn passie voor sport en mijn enthousiasme om mensen te helpen maakt het vak fysiotherapie een goede match. Ik ben voornamelijk gericht op mensen met een sportblessure. Door mijn kennis, enthousiasme en  samenwerking met de patiënt zelf, zorg ik voor een gepaste behandeling om het benodigde niveau te bereiken om weer op het veld te trainen. 

Ik help graag mensen bij het overwinnen van rug & nekklachten. Na een uitvoerige periode in een gespecialiseerd revalidatiecentrum voor langdurige klachten probeer ik deze nu eerder op te vangen in de eerstelijns fysiozorg. Dit doe ik samen met het team chronische pijnbehandeling met sport en leefstijlartsen.

De actieve aanpak staat centraal. We helpen jouw lijf door middel van bewegen en trainen zichzelf verder te herstellen. Om dit proces te helpen heb ik veel bijgeleerd op het gebied van leefstijl, gedragsverandering, voeding en slaap.

Ik probeer mijn eigen sportaandacht te verdelen over krachttraining, Brazilian Jiu Jitsu, duiken, snowboarden en wielrennen.

Na mijn opleiding Sport & Bewegen (CIOS) in Amersfoort te hebben afgerond, ben ik als fysiotherapeut afgestudeerd aan de hogeschool Utrecht. Momenteel volg ik de opleiding Master of Science in Strength & Conditioning aan de St.Mary’s University in Londen.

Als (sport)fysiotherapeut ben ik gefascineerd geraakt in het begeleiden van sporters en sportblessures, en heb ik daar mijn specialisatie in gezocht. Ik heb dan ook veel affiniteit en ervaring met het behandelen en begeleiden van elk type sportende mens, van recreatief niveau tot en met topsporters.

Naast mijn werk als (sport)fysiotherapeut ben ik Personal Trainer. Door mijn brede achtergrond en opleiding ben ik in staat om zowel sport specifieke als algemene krachttraining in te zetten wat een erg krachtig middel blijkt te zijn om niet steeds opnieuw geblesseerd te raken.

Na mijn afstuderen ben ik mijzelf gaan richten op revalidatie van knie en sportletsels. Van jongs af aan ben ik altijd geïnteresseerd geweest in gezondheid en beweging. Iemand binnen zien komen op krukken en uiteindelijk weer zijn terugkeer zien maken naar sport op het oorspronkelijke niveau, daar krijg ik ontzettend veel energie van. Mijn werkmethode kenmerkt zich door een actieve benadering. Vaak is er bij klachten sprake van een tekortkoming in kracht, stabiliteit of juist het vertrouwen om te kunnen belasten middels sport. Hier samen aan werken en versterken is mijn passie.

Binnen Ragas & Sip ben ik mede verantwoordelijk voor de revalidatie na voorste kruisbandletsel en letsels van de knie in het algemeen. Ook revalidatie bij beweegproblemen van de schouder heeft mijn interesse. Voor behandeling met ‘dry needling’ kun je ook bij mij terecht. In mijn vrije tijd doe ik aan Jiu jitsu & grappling en ben ik regelmatig op de mat te vinden. Ook ben ik veel buiten in de natuur. Als fysiotherapeut ben ik betrokken bij de Bredase Rugbyclub, daar ben ik wekelijks aanwezig voor een blessurespreekuur.

Mijn naam is Maxime en ben kinderfysiotherapeut. Mijn specialiteit binnen Ragas & Sip is kinderfysiotherapie voor de (top)sportende kinderen. Kinderen die problemen ervaren in het sporten vanwege een motorische ontwikkelingsachterstand, kinderen die een blessure hebben of kinderen die na een trauma weer willen sporten.

Zij gaan bij mij aan de slag om te werken aan de door hen opgestelde doelen. Met deze doelgerichte benadering zetten kinderen stappen wat zorgt voor succesbeleving, motivatie, sportplezier en mooie topprestaties. Gezien mijn eigen ervaringen als topsporter (volleybal) ben ik bekend met de impact van blessures en help ik graag jeugdige sporters in het hervatten van hun sport.

Praktijkeigenaar en sportfysiotherapeut

Na 25 jaar geeft het mij nog steeds een enorme kick om een geblesseerd persoon weer gezond de deur uit te zien gaan. Tevens heb ik door de jaren heen geleerd dat een blessure of aandoening nooit ‘zomaar’ optreedt.


Ik ben dan ook trots en dankbaar dat ik heb mogen werken met de Rabobank Wielerploeg, PSV voetbal, Philips zwemploeg, NAC Breda voetbal en Topsupport revalidatie St Annaziekenhuis te Geldrop. Binnen deze organisaties heb ik gewerkt met Erik Gerets, Guus Hiddink, Jacco Verhaeren, Theo de Rooij, Jan Raas, dokter Geert Leinders, kniespecialist dokter Alex Fievéz en vele andere.

Voorafgaand aan het daadwerkelijke pijnmoment of het ‘misgaan in het bewegingsapparaat gaat er iets fout in het systeem. Het lichaam besluit namelijk echt niet opeens vandaag ‘zomaar eens even door de rug te gaan’. Een langdurige overbelasting, plotselinge verandering in een situatie en vooral psychologische druk geven een enorme verandering in ons bindweefsel waardoor er dingen, geheel logisch, ‘fout’ gaan in t lichaam. Door de jaren heen heeft dit mechanisme me enorm geboeid en geïnspireerd om achter de ware oorzaak van een blessure te komen en de ogen te openen en u als patiënt inzicht te geven over het ontstaan van uw blessure.
Mede daardoor heb ik besloten -als mede eigenaar van deze praktijk- te werken met een integrale manier van kijken en behandelen van uw klacht en blessure.

Praktijkeigenaar en sportfysiotherapeut

Ik ben altijd gefascineerd geweest over het feit dat een fysiotherapeut met een gerichte handeling een blessure kan verhelpen. Dat heeft mij eigenlijk nooit meer los gelaten en is de reden geweest dat ik fysiotherapie ben gaan studeren. Omdat ik zelf graag aan sport deed, vond ik het ook erg aantrekkelijk om met sporters te werken.

Al snel kwam de kans om in een sport-gezondheidscentrum te gaan werken. Aan dit centrum was ook Dokter Fievéz verbonden, die tevens arts van voetbalclub NAC was. Het werken met Dr. Fievéz -die gespecialiseerd kniechirurg was en veel voetballers heeft geholpen- heeft mij ontzettend veel geleerd over post operatieve fysiotherapie. Al snel ben ik dienst gekomen bij NAC. In die 19 jaar heb ik ontzettend veel geleerd op medisch vlak en het gericht behandelen van sporters. Bij NAC werkte ik ook samen met een huisarts die mij veel heeft bijgebracht over de werking van medicatie, wanneer deze wel en niet te geven en over bepaalde medische handelingen bij noodgevallen. Mijn periode bij NAC blijkt een stevig fundament te zijn voor onze specialisatie op sportfysiotherapie.

In deze periode heb ik Wilfred Sip leren kennen, waarmee ik samen het medisch team van NAC vormde. Na een aantal jaren zijn we Ragas en Sip fysiotherapie begonnen met het expertise centrum sport en bewegen. Ik ben er trots op dat we samen een professioneel team van sportfysiotherapeuten hebben neergezet, therapeuten die we nog dagelijks uitdagen zich verder te ontwikkelen en met elkaar onze methoden en behandelplannen te innoveren.
Zelf ben ik me de laatste 4 -5 jaar gaan specialiseren in echografie wat een meerwaarde voor onze praktijk is. Onze patiënten waarderen het enorm als ik met behulp van echo kijk. Het stelt me in staat om ze een beter inzicht te geven in hun klacht en blessure en ze nog gerichter te behandelen.

Ik kijk er dan ook met het volste vertrouwen naar uit u bij Ragas & Sip te gericht te kunnen helpen met uw klacht en bij het herstellen van uw blessure.