Afspraak maken
Frank Ragas BIG-nummer: 29041789204

Praktijkeigenaar en sportfysiotherapeut

Ik ben altijd gefascineerd geweest over het feit dat een fysiotherapeut met een gerichte handeling een blessure kan verhelpen. Dat heeft mij eigenlijk nooit meer los gelaten en is de reden geweest dat ik fysiotherapie ben gaan studeren. Omdat ik zelf graag aan sport deed, vond ik het ook erg aantrekkelijk om met sporters te werken.

Al snel kwam de kans om in een sport-gezondheidscentrum te gaan werken. Aan dit centrum was ook Dokter Fievéz verbonden, die tevens arts van voetbalclub NAC was. Het werken met Dr. Fievéz -die gespecialiseerd kniechirurg was en veel voetballers heeft geholpen- heeft mij ontzettend veel geleerd over post operatieve fysiotherapie. Al snel ben ik dienst gekomen bij NAC. In die 19 jaar heb ik ontzettend veel geleerd op medisch vlak en het gericht behandelen van sporters. Bij NAC werkte ik ook samen met een huisarts die mij veel heeft bijgebracht over de werking van medicatie, wanneer deze wel en niet te geven en over bepaalde medische handelingen bij noodgevallen. Mijn periode bij NAC blijkt een stevig fundament te zijn voor onze specialisatie op sportfysiotherapie.

In deze periode heb ik Wilfred Sip leren kennen, waarmee ik samen het medisch team van NAC vormde. Na een aantal jaren zijn we Ragas en Sip fysiotherapie begonnen met het expertise centrum sport en bewegen. Ik ben er trots op dat we samen een professioneel team van sportfysiotherapeuten hebben neergezet, therapeuten die we nog dagelijks uitdagen zich verder te ontwikkelen en met elkaar onze methoden en behandelplannen te innoveren.
Zelf ben ik me de laatste 4 -5 jaar gaan specialiseren in echografie wat een meerwaarde voor onze praktijk is. Onze patiënten waarderen het enorm als ik met behulp van echo kijk. Het stelt me in staat om ze een beter inzicht te geven in hun klacht en blessure en ze nog gerichter te behandelen.

Ik kijk er dan ook met het volste vertrouwen naar uit u bij Ragas & Sip te gericht te kunnen helpen met uw klacht en bij het herstellen van uw blessure.