Afspraak maken
Wilfred Sip BIG-nummer: 39044896704

Praktijkeigenaar en sportfysiotherapeut

Na 25 jaar geeft het mij nog steeds een enorme kick om een geblesseerd persoon weer gezond de deur uit te zien gaan. Tevens heb ik door de jaren heen geleerd dat een blessure of aandoening nooit ‘zomaar’ optreedt.


Ik ben dan ook trots en dankbaar dat ik heb mogen werken met de Rabobank Wielerploeg, PSV voetbal, Philips zwemploeg, NAC Breda voetbal en Topsupport revalidatie St Annaziekenhuis te Geldrop. Binnen deze organisaties heb ik gewerkt met Erik Gerets, Guus Hiddink, Jacco Verhaeren, Theo de Rooij, Jan Raas, dokter Geert Leinders, kniespecialist dokter Alex Fievéz en vele andere.

Voorafgaand aan het daadwerkelijke pijnmoment of het ‘misgaan in het bewegingsapparaat gaat er iets fout in het systeem. Het lichaam besluit namelijk echt niet opeens vandaag ‘zomaar eens even door de rug te gaan’. Een langdurige overbelasting, plotselinge verandering in een situatie en vooral psychologische druk geven een enorme verandering in ons bindweefsel waardoor er dingen, geheel logisch, ‘fout’ gaan in t lichaam. Door de jaren heen heeft dit mechanisme me enorm geboeid en geïnspireerd om achter de ware oorzaak van een blessure te komen en de ogen te openen en u als patiënt inzicht te geven over het ontstaan van uw blessure.
Mede daardoor heb ik besloten -als mede eigenaar van deze praktijk- te werken met een integrale manier van kijken en behandelen van uw klacht en blessure.